Informatie Bengaal

Het verhaal van de Bengaal begon in de Verenigde Staten in de jaren '60. De geneticus Jean Mill had een doel om een tamme huiskat te creëren met het uiterlijk van zijn wilde, oorspronkelijke voorouders. Wat haar ook gelukt is. De wilde voorouder die gebruikt werd is de Aziatische Luipaard-kat. Jean Mill was een natuurbeschermer en wilde zo deze katten beschermen.

De Bengaal is een zeer actieve, wat op zichzelf levende kat die echter wel aandacht vraagt aan mensen die hij vertrouwd. Ze komen niet zo graag op de schoot zitten, maar houden ervan om geaaid te worden. Het is een nieuwsgierige, intelligente kat die alles in de gaten heeft. Het is een tof ras om in huis te hebben als je hen interactie en entertainment aanbiedt. Deze katten zijn niet geschikt om alleen in huis te houden. Een speelkameraadje is aan te raden.

Indien u van rust en stilte houdt, koopt u dan beter deze kat niet. Ze zijn zeer vocaal en laten het u weten wanneer ze te weinig aandacht krijgen of er iets niet naar hun wens is. De Bengaal is een echte babbelkont!